Επιλογή Σελίδας

Ανάλυση Σώματος & Διατροφής

Μαζί σε κάθε προσπάθεια

H επιστήμη στην υπηρεσία της θέλησης

Το τμήμα διατροφολογίας του «ΘΗΣΕΑ» διαμορφώνει διατροφικό πλάνο, εκπαιδεύει και πληροφορεί τους ασθενείς για την σημαντικότητα της διατροφής στη σωματική και ψυχική υγεία.

Με το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής σε συνδυασμό με ειδικό ασκησιολόγιο στοχεύουμε είτε στην απώλεια βάρους, είτε στην αύξηση βάρους είτε στην αύξηση του μυϊκού ιστού.

Η διατροφική Εκτίμηση Εξωτερικών ασθενών περιλαμβάνει:

  • Εκτίμηση γενικής κατάστασης ατόμου
    • Συλλογή πληροφοριών που αφορούν τις ανάγκες του ατόμου σε θρεπτικά συστατικά και τη διατήρηση της καλής υγείας του.
    • Κλινική εξέταση του ατόμου για τον εντοπισμό συμπτωμάτων δυσθρεψίας, π.χ. ωχρότητα, απίσχναση, κοιλονυχία, χειλίτιδα κ.ά.
  • Λήψη και αξιολόγηση ειδικών χαρακτηριστικών
    • Εκτίμηση της διατροφικής πρόσληψης του ατόμου, έπειτα από καταγραφή και ανάλυση των τροφίμων που καταναλώνει. Η καταγραφή γίνεται από το ίδιο το άτομο ή από τον διαιτολόγο με τη χρήση ημερολογίου διατροφής.
    • Πραγματοποίηση ανθρωπομετρικών εξετάσεων που περιλαμβάνουν μέτρηση βάρους και ύψους και περιμέτρων μέσης και γοφών. Έπειτα πραγματοποιείται μέτρηση του μεταβολισμού και της σύστασης του σώματος του ατόμου με τη χρήση λιπομετρητή.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα:
“Ανάλυση σώματος & διατροφής”

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ρωτήστε μας ό,τι θέλετε να γνωρίζετε σχετικά με τα προγράμματα νοσηλείας. Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Συχνές ερωτήσεις:

Πόσο χρόνο θα χρειαστεί να παραμείνω στο «ΘΗΣΕΑ»;
Η διάρκεια παραμονής και ολοκλήρωσης του προγράμματος αποκατάστασης, καθορίζεται από τη γενική κατάσταση του εκάστοτε ασθενούς και αποφασίζεται από την Ομάδα Αποκατάστασης.
Μπορούν οι φροντιστές μου να εκπαιδευτούν ώστε να με βοηθήσουν αφού επιστρέψω στο σπίτι;

Ναι, υπάρχουν προγράμματα εκπαίδευσης, ώστε οι φροντιστές με ασφάλεια και ποιότητα, να στηρίζουν τον ασθενή. Στόχος είναι να καλυφθούν οι νοσηλευτικές ανάγκες και οι τρόποι διατήρησης υγιεινής και μεταφοράς του ασθενή.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα κλειστής νοσηλείας πως μπορώ να συνεχίσω την αποκατάσταση;
Η Ομάδα Αποκατάστασης σας εντάσσει σε πρόγραμμα ημερήσιας νοσηλείας ανάλογα με τις ανάγκες που έχετε.