Επιλογή Σελίδας

Αποκατάσταση διαταραχών κατάποσης & ομιλίας

με Ηλεκτροθεραπεία (NMES)

H επιστήμη στην υπηρεσία της θέλησης

Το πρόγραμμα θεραπείας NMES απευθύνεται σε άτομα με διαταραχές σίτισης και κατάποσης ή άλλες νευρογενείς διαταραχές με χαρακτηριστικά όπως:

  • Επεισόδια εισρόφησης τροφών
  • Αδυναμία λαρυγγικών μυών
  • Χαμηλή ταχύτητα σίτισης
  • Μυϊκή ατροφία

Στα πλαίσια της αποκατάστασης της δυσφαγίας η παρουσία μιας καινοτόμου και πλήρους εξελιγμένης θεραπείας ή Ηλεκτροθεραπείας (NeuroMuscular Electrical Stimulation) δίνει μια διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση στις μέχρι τώρα θεραπευτικές τεχνικές.

Ο μηχανισμός της Ηλεκτροθεραπείας συνδυάζει τις αρχές της Ηλεκτροφυσιολογίας με τις Παραδοσιακές Θεραπευτικές Τεχνικές ώστε να επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση, ο επαναπροσδιορισμός της λειτουργίας καθώς και ο καλύτερος συντονισμός των λαρυγγικών μυών. Η ηλεκτροθεραπεία αποτελεί μια μη παρεμβατική και «χωρίς πόνο» θεραπεία, η οποία πραγματοποιείται μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους λογοθεραπευτές.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα:
“Αποκατάσταση διαταραχών κατάποσης & ομιλίας”

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ρωτήστε μας ό,τι θέλετε να γνωρίζετε σχετικά με τα προγράμματα νοσηλείας. Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Συχνές ερωτήσεις:

Πόσο χρόνο θα χρειαστεί να παραμείνω στο «ΘΗΣΕΑ»;
Η διάρκεια παραμονής και ολοκλήρωσης του προγράμματος αποκατάστασης, καθορίζεται από τη γενική κατάσταση του εκάστοτε ασθενούς και αποφασίζεται από την Ομάδα Αποκατάστασης.
Μπορούν οι φροντιστές μου να εκπαιδευτούν ώστε να με βοηθήσουν αφού επιστρέψω στο σπίτι;

Ναι, υπάρχουν προγράμματα εκπαίδευσης, ώστε οι φροντιστές με ασφάλεια και ποιότητα, να στηρίζουν τον ασθενή. Στόχος είναι να καλυφθούν οι νοσηλευτικές ανάγκες και οι τρόποι διατήρησης υγιεινής και μεταφοράς του ασθενή.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα κλειστής νοσηλείας πως μπορώ να συνεχίσω την αποκατάσταση;
Η Ομάδα Αποκατάστασης σας εντάσσει σε πρόγραμμα ημερήσιας νοσηλείας ανάλογα με τις ανάγκες που έχετε.