Επιλογή Σελίδας

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιστήμονες, επαγγελματίες υγείας, φυσικοθεραπευτές και φοιτητές φυσικοθεραπείας, που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις στον τομέα της νευρολογικής φυσικοθεραπευτικής αποκατάστασης ή  να ενημερωθούν για αυτήν, βάση της λογικής αξιολόγησης και οργάνωσης θεραπείας που διεξάγεται στο κέντρο μας.

Ημερομηνία: 18 – 19 Φεβρουαρίου 2023

Μέσω του σεμιναρίου θα δοθούν πληροφορίες, για την εικόνα του ημιπληγικού ασθενούς και τα ελλείμματά του, τον ρόλο του κινητικού ελέγχου στην θεραπεία του, τα εργαλεία και τους τρόπους αξιολόγησης, και την στοχοθεσία στο πλαίσιο της θεραπείας του.

Τέλος θα συζητηθούν ενδιαφέροντα περιστατικά που νοσηλεύτηκαν στο Κέντρο και θα αναφερθούν τα τεχνολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε στην αποκατάστασή  τους(νάρθηκας – βοηθήματα – ρομποτικά συστήματα, κλπ.)

Ομιλητές του Σεμιναρίου:

Αντώνης Δούκας

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΜΤ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Αριστούχος απόφοιτος (υποτροφία ΙΚΥ) από τα ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, τμήμα Φυσικοθεραπείας.

Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση σε νευρολογικούς ασθενείς στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, και παρακολουθεί ΠΜΣ (στη Νευρομυική Φυσικοθεραπεία) του ΑΤΕΙΘ. Έχει εξειδικευτεί με σειρά σεμιναρίων (5 ετών) στη χειροθεραπεία (Manual Therapy, Therapeutical Exercise, Pain Management, Dry Needle).

Εργάστηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα από το 2008. Υπεύθυνος συντονιστής προγραμμάτων αποκατάστασης και υδροθεραπείας του ΟΝΑ του Δήμου Αθηναίων.

Έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα και πλήθος συνεδρίων. Τελεί μέλος της επιστημονικής επιτροπής του τμήματος αθλητικής φυσιοθεραπείας ΠΣΦ.

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κλινικός Νευροψυχολόγος

Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δρ. Κορμάς Κωνσταντίνος είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την ολοκλήρωση με βαθμό άριστα της διδακτορικής του διατριβής με αντικείμενο τον εντοπισμό πρώιμων μνημονικών διαταραχών σε ασθενείς με νόσο Alzheimer και νόσο Parkinson κατά το προκλινικό στάδιο.

Είναι κάτοχος του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Health Science Center University of Texas at Houston των ΗΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το European Social Fund.

Διαθέτει Πτυχίο Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει πιστοποιηθεί στην κλινική αξιολόγηση της άνοιας από το School of Medicine, Washington University, USA. Έχει εκπαιδευτεί στον ηλεκτρικό διακρανικό ερεθισμό του εγκεφάλου (Transcranial Direct Current Stimulation: tDCS) από το Ινστιτούτο Neurocademy, Munich, Germany.

Έχει μετεκπαιδευτεί στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία από την Ά Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και το Beck Institute for Cognitive Behavior Therapy των ΗΠΑ.

Διατελεί επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Νευροψυχολογίας της Ά Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου και της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Εξειδικεύεται σε νευρονοητική αξιολόγηση, κλινική ψυχομετρική εκτίμηση ψυχοπαθολογίας, προσωπικότητας και νοημοσύνης, νευρονοητική αποκατάσταση και μεθόδους νευροβιοανάδρασης. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών μελετών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Τέλος, αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας.

Γεωργία Ρούσσου

Εργοθεραπεύτρια

Πρόγραμμα Σεμιναρίου:

 Ώρα 18 – 19 Φεβρουαρίου 2023
10:00
  • ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ
 
  • ΕΙΚΟΝΑ ΗΜΙΠΛΗΓΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ (ΕΛΛΕΙMΜΑΤΑ)
 
  • “NEYPOΨYXOΛOΓIKH AΞIOΛOΓHΣH HMIΠΛHΓIKOY AΣΘENOYΣ META AΠO AEE”
 
  • Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ / Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ
 
  • ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ / ΤΡΟΠΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
 
  • ΣΤΟΧΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 
  • XPHΣH BOHΘHMATΩN ΓIA TON HMIΠΛHΓIKO AΣΘENH-EPΓO ΘEPAΠEYTIKH ΣKOΠIA
 
  • CASE STUDIES
 
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ / ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
18:00
  • ΛΗΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
  • Ώρα έναρξης σεμιναρίου: 10:00 π.μ.
  • Διάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες
  • Το κόστος συμμετοχής για φοιτητές είναι 40€
  • Το κόστος συμμετοχής για επαγγελματίες είναι 60€
  • Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
  • Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 214 100 6000 & 2141006034

Κοινοποίηση: