Επιλογή Σελίδας
Στο ΚΑΑ ΘΗΣΕΑΣ αντιλαμβανόμαστε το ρόλο που πρέπει να διαδραματίζουμε στην επιστημονική πρόοδο προς όφελος της κοινωνίας. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να στηρίζουμε επιστημονικές έρευνες, που στόχο έχουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στους επισκέπτες του Κέντρου μας.

Συμμετοχή ΘΗΣΕΑ σε κλινική μελέτη

Σε αυτό το πλαίσιο το ΚΑΑ ΘΗΣΕΑΣ παίρνει μέρος στην κλινική μελέτη με τίτλο: «Η μελέτη της ρομποτικής εξαναγκασμένης χρήσης του άνω άκρου στην υποξεία φάση αποκατάστασης μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (ΑΕΕ)», η οποία διενεργείται με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος RETOucH. Σκοπός είναι η βελτίωση της λεπτής κινητικότητας σε ασθενείς μετά από ΑΕΕ.

Επιστημονικός Σύμβουλος της μελέτης, για τη χρήση του ρομποτικού συστήματος της RETOucH Health Solutions, είναι ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Ευαγγελισμού και μέλος του ΔΣ του ΚΑΑ Θησέας, Γιώργος Στράτζαλης. Η μελέτη που θα διενεργηθεί σε πραγματικές συνθήκες στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας του ΘΗΣΕΑ γίνεται υπό την εποπτεία του Επιστημονικού Συμβούλου του ΘΗΣΕΑ, χειρούργου – ορθοπεδικού,  Χάρη Λάλου και του Αντώνη Δούκα – Προϊστάμενου Τμήματος Θεραπειών.

Τι είναι το σύστημα RETOucH

Πιο συγκεκριμένα, το RETOucH είναι ένα σύστημα αποκατάστασης του άνω άκρου και έχει ως στόχο τη βελτίωση της λεπτής κινητικότητας σε ασθενείς μετά από ΑΕΕ.

Το ρομποτικό σύστημα RETOucH προσφέρει υποβοηθούμενη κινητοποίηση για εκπαίδευση της λεπτής κινητικότητας σε ασθενείς με ημιπληγία. Ο ελεγχόμενος ρομποτικός εξωσκελετός, υπακούει στις εντολές που δίνει ο θεραπευτής / ασθενής μέσω των αισθητήρων που αντιλαμβάνονται και αντιγράφουν οποιοδήποτε μοτίβο κίνησης επιθυμεί να εκτελεί ο φυσικοθεραπευτής / ασθενής, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης αυτονομία και επιλογή κινήσεων, επιτρέποντας το ημιπληγικό άνω άκρο να κινείται σε ένα φυσιολογικό πρότυπο κίνησης από τα πρώτα κιόλας στάδια της αποκατάστασης.

Λόγω της εξωσκελετικής διάταξης και του συνδυασμού των αισθητήρων, ο θεραπευτής μπορεί να παρακολoυθεί σε πραγματικό χρόνο την καθημερινή πρόοδο τους ασθενούς .

Η μελέτη θα διαρκέσει εώς ένα χρόνο με στόχο την καταγραφή της αποτελεσματικότητας του συνδυασμού της ρομποτικής εξαναγκασμένης χρήσης του άνω άκρου με τη συμβατική φυσικοθεραπεία / εργοθεραπεία σε σχέση με τη συμβατική φυσικοθεραπεία / εργοθεραπεία μόνο στην αποκατάσταση του ημιπληγικού άνω άκρου σε ασθενείς με ΑΕΕ στο υποξύ στάδιο.

Κοινοποίηση: